Med 7 debutanter og 2 med comeback i Høvik var det en spent stemning før avslag i seriepremieren mot Hamar. Kampen starter godt for Høviks del og Lasse Karppinen spiller frem fjorårets toppscorer Alexander Serov som setter ballen i mål etter 6 minutter. To minutter senere spiller Serov frem Sergey Likhachev som øker ledelsen til 2-0, 8 minutter ut i omgangen. Kampen roer seg litt og Hamar prøver å holde mer i ball på egen banehalvdel, Høvik presser forholdsvis høyt og stresser hjemmelaget. Spillet veksler frem og tilbake hvor begge lag prøver å sette eget spill. Etter 21 minutter kommer Iskander Nugmanov på banen og setter elegant inn 3-0 ledelsen. 2 minutter senere våkner hjemmelaget og Kjell Olav Emilsen flipper over Høviks forsvar til Sigurd Jensen Gjesdal som kommer alene med Høviks keeper og setter inn reduseringen. Det tar ikke mer enn 3 minutter før Hamar igjen kommer til en sjanse hvor tidligere Høvikspiller André Thune Ellefsen scorer på en retur etter svak markering av Høvik. Etter 39 minutter Spiller Nikolai Salin frem Serov som øker ledelsen 4-2, som også blir pauseresultatet.

Etter hvilen er det Hamar som scorer det første målet med Emilsen fra langt hold. Det tar kun 8 minutter før Høvik er i gang igjen og øker ledelsen til 5-4, pasning Salin mål Serov. 2 minutter senere er Høvik i angrep igjen, det blir en corner som Alexander Pladsen legger inn til Andreas Askheim som setter den i nettet bak Hamars keeper. Etter 66 minutter øker Høvik igjen ledelsen, nå med Likhachev etter pasning fra Teemu Malinen. Hamar kommer igjen inn Høviks 17 metter og skaffer seg et straffeslag som de scorer på ved spiller nummer 21 Håkon Haug. Dette blir det siste målet til Hamar for kampen. Fra det 75 minutt og utover blir kampen både rotete og uoversiktlig, Når Høvik setter opp farten går det fort og Likhachev setter inn 2 mål til før han gir seg for kvelden med hele 5 mål i seriepremieren. Det første på gjennomspill fra Salin som gjør jobben i forkant, det siste på et nydelig langt kast fra Kjøllmoen.