Forholdene var ikke akkurat lagt til rette da Høvik møtte Ready til treningskamp lørdag kveld på Gressbanen. Regnet høljet etter hvert ned, etter at værgudene fra Yr spådde 0,1 mm nedbør tidligere den uka. Uansett var forholdene like tunge for begge lag, og det ble en jevnspilt og bra generalprøve for begge lag på en tung, men brukbar isflate.

Treningskampen var Høviks første kamp på norsk is for sesongen etter to besøk i Sverige tidligere denne høsten – først i Surte og 9-1 over et svakt Surte-lag, før laget reiste opp og ned til Lidköping for kamp mot Kållands BK (tap 5-7). I tillegg var det Høviks første aktivitet på stor bane i Norge for sesongen, men det så ikke ut til å hindre de hvitkledde i kampen mot Ready, laget som av mange er tippet på 3.plass, bak Stabæk og Solberg.

Høvik kom ut i en 5-2-2-1-formasjon, med følgende 11er:

————————-Ready lånekeeper————————

Vlad–Hampus (lånespiller fra Surte)–Alex Pladsen (C)–Nikolai Due–Vladislav

——————Iskander———–Henrik Johnsen———————–

——-Serov————————————Salin————-

————————–Maxim————————————-

Benken var ung, med Mikkel, Even, Jostein, Thomas, Torstein og Niklas.

Det var Ready som tok ledelsen etter å ha eid banespillet innledningvis i oppgjøret. Utligningen kom etter drøyt halvspilt omgang, da Iskander spilte ballen inn foran mål og Even dukket opp fra to meter og pirket inn 1-1. Det var også stillingen til pause. Høvik var flinke defensivt og snevret godt igjen, slik at Ready ble mer og mer frustrerte utover i omgangen og kampen.

Tidlig i 2.omgang var det Teemu som sendte Høvik i ledelsen etter et mesterlig raid. Alene med keeper var finnen iskald og sørget for at det sto 2-1 til de hvitkledde gjestene. Også etter scoringen var det Ready som hadde ball og Høvik som forsvarte seg, men med god styring fra topp og kompakt liggende i midten, var det Høvik som satte inn 3-1. Serov banket til fra corner og sendte ballen susende i nettaket, bak en utspilt Ready-målvakt.

Hjemmelaget reduserte fortjent til 2-3 like etter, men litt ut av ingenting kom Salin alene med keeper. Den veltrente veteranen var – som Teemu – iskald og plasserte lekkert inn 2-4. På tampen fastsatte Serov sluttresultatet til 2-5 på straffe.

— Syntes vi spilte en veldig god kamp under tunge forhold med mye regn og etter hvert ru is. Vi var mye bedre defensivt enn i kampen i Sverige sist (husker ikke navn på motstander) og var flinke til å ligge som vi skulle, slik at Ready ikke fikk mye fremdrift i spillet. Vi hadde også en veldig god lånemålvakt som reddet oss flere ganger, og vi var effektive foran mål. For min egen del var det gøy å score på norsk jord for første gang for Høvik med en såkalt tap-in scoring fra en drøy meter. Jeg sier som tidligere landslagsspiller Jarl Øverby: ‘sånne mål er de verste å slippe inn, men deiligste å score’. Kunne ikke vært mer enig, sier målscorer Even Lübeck.

En veldig bra kamp av Høvik og mye lovende frem mot seriestarten onsdag mot Sarpsborg 19.00. Høvik-gutt hei!

Målscorere:
1-1 – Even Lübeck

1-2 – Teemu Malinen

1-3 – Alexander Serov

2-4 – Nikolai Salin

2-5 – Alexander Serov

Her ligger kampoppsettet til Høvik (trykk på teksten for link).