Etter den gode serieåpningen i Sarpsborg, der Høvik vant 6-4, var det duket for kamp igjen to dager etter på Marienlyst. Drammen-Høvik var den eneste kampen på fredagen, fordi Strømsgodset skulle ta imot Lillestrøm til viktig Eliteserie-kamp på søndagen. Det var årsaken til at de ikke kunne ha bandykampen samtidig … Hvorfor ikke starte kampen 15.00 på søndagen og få et større publikum på bandykampen, før fotballsupporterne etter hvert kunne bevegd seg over til Marienlyst for å se Godset?

Fortjent tap for Drammen

Med noe småregn i lufta, var det hjemmelaget i hvitt som dominerte i åpningen. Etter to kjappe cornere første ti minuttene, var det den tidligere Høvik-spilleren Vladislav Alfertyev som satte inn 1–0 etter retur på et langskudd etter drøye elleve minutter. Kvarteret senere utlignet Maxim Pyanov med sitt fjerde Eliteserie-mål da han banket inn ballen på lekkert vis fra nok et hjørneslag. En virkelig dødball-maskin Høvik har fått – hans fjerde scoring på dødball denne sesongen (to cornermål mot Sarpsborg og en straffe).

På overtid, etter at Drammens Didrik Land og Høviks Iskander Nugmanov fikk ti minutter for usportslig opptreden og drittslenging til hverandre, satte Drammens unggutt Mathias Farnes (17 år) inn 2–1. Også etter pause fortsatt Drammen kjøret, da med hakket verre is utover i omgangen grunnet småregn. 1997-modellen Mats Bergstrøm pirket inn 3–1 fra kloss hold etter lekker tversoverpasning fra Didrik Land. Bare tre minutter senere lagde finske Teemu Markus Malinen straffe og fikk ti minutter for fastholding, en straffe hjemmelagets Erik Lundgren ikke klarte å omsette i mål.

Fem minutter senere var det Høvik som fikk straffe. Pyanov skjøt rett på keeper, en svak straffe til han å være. 4–1 og 5–1 kom med fem minutters mellomrom etter halvspilt 2. omgang. Da gikk luften ut av Høvik-laget, som reduserte på tampen ved Alexander Serov på corner. Det ebbet til slutt i 2-5-tap for Høvik, et fortjent sådan mot et Drammen-lag som generelt sett var bedre enn Høvik denne fredagskvelden på Marienlyst

Nesten, men holdt ikke mot Ready

Etter fem dager hvile, var det igjen duket for seriekamp. Denne gang mot Ready, laget Høvik slo 5–2 i treningskamp for drøye ti dager siden. En litt annen ramme rundt denne kampen – plettfrie forhold og en god is som var preget av betydelig bedre oppmøte fra publikum enn i treningskampen, med fyrverkeri og bluss fra hjemmefansen på Gressbanen.

Høvik tok tidlig ledelsen (etter ett minutt og 24 sekunder) ved Pyanov, nok en gang fra corner. Han dundret ballen i nettet bak en utspilt Ready-målvakt, og tonen var satt. Her skulle det ble mye mål.

Ready utlignet bare tre minutter senere, før Serov knallet inn nok en cornerscoring, denne gang fra andre siden. Og bare minuttet senere sendte Vladislav Zastrovtsev Høvik opp i 1–3 etter et lekkert raid. Da tok Ready umiddelbart timeout. Men den så ikke ut til å hjelpe – ti minutter etter satte Serov inn sitt andre og Høviks fjerde på langskudd fra drøye 15–16 meter.

Men så kom en mesterlig opphenting. Etter at 2–4 var et faktum av Martin Bjerkely på corner, lå det i lufta at Ready skulle komme tilbake i kampen. Og det gjorde de. To kjappe mål av Isac Jerner og Jesper Bergersen etter 36 og 38 minutter gjorde at det sto 4–4 til pause.

Etter en solid pauseprat, fikk Høvik straffe bare fem minutter ut i omgangen. Nugmanov ble taklet inne i Readys boks, og dommerne dro opp det berømte krysset over hodet. Samme mann var iskald og satte inn 4-5, med noe hjelp fra Readys målvakt. Høvik økte til 4–6 etter 57 minutter, da Even Lübeck la igjen til Serov, som lekkert dro av to mann før han spilte Pyanov på åpen kasse. Den nysignerte russeren hadde få problemet med å sette inn sitt sjette mål på tre Eliteserie-kamper.

Ready reduserte fem minutter senere, før Nugmanov satte inn sitt andre for dagen etter 72 minutter. Med 5–7 på tavlen trodde nok de fleste at Høvik skulle ta med seg to poeng hjem, men nei da. Selv med en mann mindre, scoret Filip Hallmén 6–7 etter 80 minutter og Aksel Lamache 7–7 etter 85 minutter. Høvik klarte å holde unna Readys press med lyrer og lange baller siste minuttene, noe som gjorde at oppgjøret til slutt endte 7–7.

Høvik står nå med tre poeng etter kamper, etter seier over Sarpsborg, uavgjort mot Ready og tap for Drammen. De møter Ullern på Rud 19.00 søndag.