Etter en seier, en uavgjort og et tap innledningsvis i sesongen, var det duket for årets første «hjemmekamp» da Høvik møtte Ullern på Rud Hauger søndag 18/11. Ullern kom til kampen med fire poeng etter seier over Ullevål og Konnerud, samt tap for Stabæk, og hadde fått tilbake tre-fire mann som manglet mot Ullevål.

Gjestene i rødt startet sterkt og tok ledelsen etter ni minutter etter scoring av Henrik Brune. Han lurte offsidegrensen og kom alene med Simen Lycke, og var iskald i det han satte inn 1-0 til Oslo-laget. Elleve minutter senere puttet Jonathan Saraby inn 2-0, før Vladislav Zaostrovtsev reduserte med 26 minutter på kampuret etter å ha kriget inn en retur etter corner. Lagene var like langt fire minutter senere, da Alexander Serov på mesterlig vis tok ned en lang ball fra Iskander Nugmanov og satte lekkert inn 2-2. Etter et Høvik-press etter 2-2, fikk de betalt da Ola Nes Stokke var på rett sted til rett tid og nærmest klarerte inn 3-2-ledelse til Høvik fra en drøy meter. Det sto seg også til pause.

Etter pause kom Ullern ut i 100 og scoret to mål på 33 sekunder. Etter 47 minutter var kampen snudd.

Så ble det utvisningsbonanza. Ullern hadde tre utviste og Høvik to da Maxim Pyanov satte inn 4-4 etter pasning fra Teemu Markus Malinen. Like før hadde nevnte Brune fått 10+10, da han etter å ha fått utvisning for usportslig opptreden. slo kølla i vantet. Rødt kort, og Ullern var en mindre de siste 30 av kampen. Men det så ikke ut til å ha noe å si for Ullern, som igjen gikk opp i ledelsen, denne gang ved Truls Larsen. Samme mann fikk utvisning minuttet senere for voldsom takling, og da Saraby også fikk utvisning, også han for voldsom takling, var det spill 11 mot 7! Serov satte inn 5-5 på straffe, og etter utligningen presset Høvik hardt. Men Ullern lå smart defensivt og klarte å holde unna.

Og ni minutter før slutt tok igjen gjestene ledelsen. Et langt raid fra egen halvdel endte i frislag fra 16 meter, et skudd som Daniel Zeilon banket i nettaket. Og etter det, gikk det nedover for Høvik. Først fikk Thomas Norum sin andre ti-minutter, så ble Pyanov utvist, og til slutt endte det 5-8 til Ullern etter en knekk på slutten for Høvik.

Reiste seg i Mjøndalen

Etter det tunge tapet for Ullern var bortekampen mot Mjøndalen av det svært viktige slaget. Ja, det er tidlig i sesongen, men ved et tap hadde Høvik allerede havnet på etterskudd. Det var en motivert og klar gjeng som skulle ta revansje på en nylagt Vassenga etter Ullern-tapet, og allerede etter seks minutter sto det 0-1 på måltavla. Hvem andre enn Maxim Pyanov, og «selvfølgelig» var det på corner. En kanonkule som gikk rett i nettet!

Både før og etter scoringen var Mjøndalen gode på hjemmeis, og skapte et par gigantiske muligheter. Men Simen Lycke hadde en fryktelig god dag på jobb og holdt Høvik inne i kampen i 1.omgang. Og noe mot spillets gang, med en mann mindre, var Serov i driblehumør. Russeren fikk opp farten fra egen halvdel, danset elegant forbi flere brunkledde og dro lekkert av keeper før han satte inn 2-0 i det åpne målet. Reduseringen kom fem minutter senere, før evigunge Nikolai Salin lurte inn 3-1 fra 14-15 med en smart avslutning. Det var også resultatet til pause.

Mjøndalen reduserte til 2-3 etter pause i det 52. minutt, og den var fryktelig fortjent etter at hjemmelaget hadde hatt noen enorme muligheter i åpningen av andre akt. Likevel hadde Høvik Lycke i buret, som holdt unna for det meste og redda med skinnet, med hanskene og med skøyta før de reduserte.

Mikkel Follesø spilte en veldig god kamp og fikk kampens hammer etter matchen.

Etter 70 spilte minutter, og en solid nerve utpå isen, økte Høvik til 2-4 etter scoring av Nugmanov, pasning fra Pyanov. Bare fem minutter senere satte Serov inn sitt andre for kampen – 2-5 til Høvik. Etter en timeout av Mjøndalen, satte de opp farten og presset, og fikk betalt da de fikk straffe etter 39 minutter. 3-5, og ny nerve i kampen. Så kom kampens høydepunkt – Even Lübeck la igjen til Henrik Johnsen, som på mesterlig vis dro av fem Mjøndalen-spillere og sendte de i pølseboden med ketchup og sennep tur-retur før han var iskald med keeper og dro all luft ut av Mjøndalen. Ikke helt feil å notere seg for sin første Eliteserie-scoring på den måten! Serov pyntet på resultatet i siste spilleminutt, og det endte 3-7 til Høvik.

Nå er det de soleklare serielederne Stabæk som står på motsatt banehalvdel. Søndag 18.00 på Høvikbanen – be there!